Пахлаву роблять різних форм і з різними горіхами, найголовніше, щоб солодкість добре просочилася лимонним сиропом. Цю пахлаву можна подати на будь-який стіл і в будь-свято.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 250-300 гр. | |
Вода або молоко – 70 мл | |
Вершкове масло – 1 столова ложка з гіркою розм’якшене | |
Сіль – щіпка | |
Для сиропу: | |
Вода – 100 мл | |
Цукор – 100 гр. | |
Лимон – 1 столова ложка | |
Мед – 1 чайна ложка | |
Для змазування тіста: | |
Вершкове масло – 60 гр. | |
Для начинки: | |
Волоський горіх – 100 гр. | |
Фісташки – 100 гр. | |
Цукрова пудра – 80 гр. |