Ароматний салат-коктейль з лемонграс та креветками

Час приготування: 30 хвилин

Трохи Таїланду для вашого меню.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
тайський чилі подрібнений — одна ч. ложка
креветки великі очищені — 570 г
олія кунжутна — три ст. ложки
цибуля зелена пір’ям — на свій смак
лемонграс — одна паличка
свіжовіджатий лаймовий сік — з двох плодів
свіжий коріандр — один пучок
свіжі листочки м’яти — на свій смак

Як приготувати Ароматний салат-коктейль з лемонграс та креветками

Лемонграс є досить популярною приправою в кулінарії багатьох азіатських країн, а використовують таку траву для збагачення смаку страви і надання йому більш цікавого смакового відтінку.

Отже, для приготування ароматного салату з лемонграс та креветками знадобляться не складні інгредієнти.

Покроковий рецепт

1

У підсоленій киплячій воді до повної готовності відварити спочатку найбільш великі креветки, потім за допомогою шумівки викласти їх на блюдо і повністю остудити.

2

Всі пряні трави ретельно промити і тимчасово викласти їх на паперовий рушник, залишити, щоб вони підсохли, далі нарізати тоненькими кружечками стебло лемонграсу.

3

Що ж стосується свіжої зелені коріандру, зеленої цибулі та м’яти, то всю цю зелень порубати і з’єднати з подрібненим тайським чилі і лемонграс.

4

Перекласти в широкі коктейльні келихи рівними порціями відварені креветки, присипати їх ароматною зеленню і лемонграс, полити заправкою, приготовленою з кунжутного масла і лаймового соку, потім подавати до столу приготований салат-коктейль.

Дивіться також:  Вегетаріанський салат з рисової локшини з горошком