Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами

Час приготування: 15 хвилин

Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
бакинські великі помідори з м’ясистою м’якоттю — три штуки
ароматне масло оливкове — півтори ст. ложки
свіжа зелень кінзи — один пучок
середнього розміру
гранатовий густий соус Наршараб — дві ст. ложки
салатний великий фіолетовий лук — одна головка
часник — 1 зубчик
кам’яна сіль мелкомолотая — на свій смак
гранатові зерна — три ст. ложки

Як приготувати Азербайджанський салат з помідорів з гранатовими зернами

Відразу ж хотілося б сказати про те, що для приготування такого соковитого салату краще використовувати самі ароматні і м’ясисті азербайджанські помідори.

Особливо вони гарні з початку осені, коли ці помідори починають повністю визрівати і можна знайти різні сорти. Для повної радості очі я використовую помідори різного кольору. Пробуємо це буйство фарб і смаку!

Покроковий рецепт

1

Помідори промити і нарізати невеликими скибочками, потім перекласти в глибоку тарілку.

2

Після цього почистити салатний фіолетовий цибулю нашаткувати його дуже-дуже дрібно. Викласти салатний цибулю в ту ємність, де знаходяться нарізані соковиті помідори.

3

Почистити часник, дрібно порубати (можна пропустити через чеснокодавку). Закинути часничок до помідорів.

4

Потім приготований салат влити суміш з масла і гранатового соусу.

5

Далі приготований азербайджанський салат з помідорів посолити і трохи присипати свіжою ароматною рубаною кінзою.

Дивіться також:  Перець фарширований