Баклажани на зиму «Гострі»

Час приготування: 1 год 30 хв.

Даю пропорції на невелику кількість салату, приготуйте на пробу, якщо вам сподобається, то просто збільшуйте пропорції і готуйте із задоволенням! Вихід 1,5 літра.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
баклажани — 1 кг
не великі
перець болгарський — 350 гр
краще червоний
перець пекучий — 1 шт
полугорький або вогник
часник — 100 гр
вага чищеного
цукор пісок — 4 ст. л.
оцет 9% — 70 — 80 гр
столовий
масло рослинне — 100 гр
соняшникова
сіль — 1,5 ст. л.
кріп — 1 пучок
додайте за бажанням

Як приготувати Баклажани на зиму «Гострі»

Давно в кулінарній книзі у мене цей рецепт, навіть не пам’ятаю звідки він у мене! Але коли я перший раз приготувала баклажани по цьому рецепту, була вражена як не довго і просто зробити таку смачну закуску на зиму! Приготуйте і ви не пошкодуєте!

Покроковий рецепт

1


Готуємо продукти, баклажани чистимо, ріжемо попалам і половинку ще на чотири частини…

2

Баклажани складаємо в чашку і просолюємо 1 ст. л. солі і відставляємо в сторону приблизно на годинку, іншого! За тим баклажани промиваємо, віджимаємо і сушимо паперовим рушником.

3


На сковороду наливаємо частина олії і обсмажуємо баклажани до золотистого кольору, Смажити потрібно в кілька закладок, щоб баклажани лежали на сковороді в один шар. Відставляємо в сторону!

4


Тепер займемося перцем і часником. Перець чистимо, видаляємо прожилки, ріжемо на не великі шматочки, закладаємо в комбайн, можна ще все провернути в м’ясорубці. За тим туди ж кладемо чищений часник, гострий перець, сіль, масло і оцет. Прокручуємо все в однорідну масу!

5



Цю масу виливаємо в сковороду або каструлю, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Потім викладаємо туди обсмажені баклажани, перемішуємо і кип’ятимо буквально дві хвилини, додаємо різану зелень і вимикаємо.

6

У стерильну банку викладаємо баклажани, і ставимо стерилізувати в каструлі, в яку кладемо на дно яку ні будь тканина, що б банка не лопнула, вода повинна діставати до плічок банки. 1 літрову банку стерилізуємо 45 хвилин з моменту закипання, банку 0,5 літра стерилізують 35 хвилин.

7

За тим дістаємо банку, і закатуємо стерильною кришкою! Укутувати банку не обов’язково, просто переверніть її на кришку і дайте охолонути. Після чого можете зберігати її у шафі при кімнатній температурі або в холодильнику якщо збираєтеся їсти відразу, тоді закочувати банку не потрібно. Якщо побоюєтеся за збереження продукту, то можете на 1 літ. банку покласти 1 таблетку аспірину. Приємного вам апетиту!

Дивіться також:  Низькокалорійне сациві з курячої грудки