Баклажани під йогуртом і мятою. Салат

Час приготування: 35 хвилин

Незвичайний салат з баклажанами

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Баклажан — 1,5 кг
Оливкова олія — 1/2 склянки або більше
Йогурт — 2 чашки (приблизно)
Часник — 2 зубчики
Листя м’яти — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Баклажани під йогуртом і м’ятою. Салат

Інгредієнти розраховані на 4 персони (приблизно).
Зверніть увагу: регулювання кількості йогурту, часнику, м’яти по своєму смаку.

Покроковий рецепт

1

Баклажани очистити від шкірки, нарізати дрібно кубиками (розміром 1-1,5 см). Видалити гіркоту наступним чином: друшляк з баклажанами поставити в миску з солоною водою. На 1,5 кг баклажан – приблизно 2 столові ложки солі. Зверху баклажани придавити вантажем. Залишити на 20 хвилин. Гіркий сік піде. Злити воду, баклажани висушити.

2

Масло розігріти в сковороді. Коли вона розжариться, закинути партію баклажан і обсмажувати близько 5 хвилин. Витягнути з масла, виклавши на паперовий рушник.

3

Коли баклажани охолонуть, перекласти в миску. Залити йогуртом, змішаним з дрібно рубаним часником і м’ятою. Приправити сіллю за смаком. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гостренькі бутерброди