Баранина, тушкована в червоному вині з овочами

Час приготування: 2 год 30 хв.

Баранина, приготована в червоному вині, виходить приголомшливо ароматної, смачної і дуже ніжною.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
сухе червоне вино — 210 мл
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком
молодий баранини вирізка — 1,4 кг
гілочки свіжого розмарину — дві штуки
кримський цибулю великий — три штуки
болгарський перець — 1 перець
помідори — 2 штуки
олія рослинна рафінована для обсмажування — чотири ст. ложки
запашний перець мелений — за смаком
невеликі часникові зубці, попередньо очищені — три штуки

Як приготувати Баранина, тушкована в червоному вині з овочами

М’ясо баранини в даному блюді виходить дуже ніжним і м’яким. Краще всього брати м’ясо з невеликим жирком.

Покроковий рецепт

1

З баранячої вирізки видалити надлишки жиру, потім нарізати м’ясо невеликими порційними шматками. Викласти у велику сковорідку шматочки м’яса і обсмажити в гарячому маслі до утворення коричневої скоринки.

2

Півкільцями нарізати очищену кримський цибулю. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку, перегородку з насінням і нарізати кубиками. Помиті помідори так само нарізати кубиками. Додати овочі до обсмаженою шматками баранини, добре все перемішати і продовжити процес готування ще кілька хвилин.

3

Як тільки баранина стане дуже м’якою, викласти на неї гілочки розмарину, а також попередньо розплющені часникові часточки. За смаком насипати сіль.

4

Влити в сковорідку м’ясо з овочами червоне вино. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на тихому вогні баранину приблизно півтори години, безпосередньо перед повним закінченням готування додати мелений перець. (При випаровуванні можна доливати воду).

5

Потомити баранину в соусі з червоного вина ще кілька хвилин, потім подавати до столу з відвареною рисом або іншою крупою. В якості гарніру гарні й свіжі овочі. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Овочевий гарнір з моркви і горошку