Борщ з буряком нарізаною соломкою, на мясному бульйоні

Час приготування: 1 година

Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Вода — 3 л.
Буряк — 1 шт.
Морква — 1,5 шт.
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Картопля — 6 шт.
Ребро свиняче — 300 гр
Качине крило — 2 шт.
Томатний сік — 0,5 л.
Капуста — 300 гр
Сіль — за смаком
Перець мелений — за смаком
Лавровий Лист — 1 шт.

Як приготувати Борщ з буряком нарізаною соломкою, на м’ясному бульйоні

Серед усіх страв української кухні, борщ, по праву, можна назвати самим популярним. Існує безліч рецептів його приготування і немає універсального секрету, але кожен хто його готує намагається досягти ідеального смаку. Скільки себе пам’ятаю, у нашій родині буряки на борщ різали соломкою і згадуючи своє дитинство найсмачнішою, для мене, була саме вона. Тепер і мої діти виловлюють з тарілки смачні соломинки в першу чергу. Приступаємо до приготування борщу.

Покроковий рецепт

1

Почнемо з бульйону, м’ясо для нього потрібно вибирати виходячи з переваг у Вашій родині. Сьогодні бульйон буде з свинячого ребра і качиних крил. Заливаємо трьома літрами води і доводимо до кипіння, знімаємо піну, додаємо пів моркви і цілу цибулину і варимо до готовності.

2


Поки вариться бульйон, чистимо цибулю, моркву і буряк. Буряк нарізаємо соломкою середньої товщини.

3

З готового бульйону виймаємо цибулю і моркву. Перекладаємо в нього нарізану буряк і залишаємо варитися 15-20 хвилин.

4


Ріжемо цибулю кубиками і тремо моркву на дрібній тертці. На розігріту сковороду викладаємо нарізане сало і вытапливаем з нього жир і прибираємо шкварки. Тепер висипаємо цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору, тепер черга моркви – 2 хвилини і все готово.

5

Чистимо картоплю, ріжемо кубиком і додаємо до буряка.

6

Шаткуємо капусту і кидаємо в киплячий бульйон з картоплею та буряками.

7

Відразу після капусти вливаємо томатний сік, доводимо до смаку за допомогою солі, перцю і лаврового листа.

8

Тепер пересипаємо зажарку, зменшуємо вогонь і з відкритою кришкою залишаємо борщ нудиться 15-20 хвилин. Після знімаємо каструлю з вогню і залишаємо настоятися на пів години.

9

Борщ вже готовий, залишилося тільки розлити по тарілках і поставити на стіл. Подавати можна зі сметаною, зеленню, салом, часником, цибулею або гострим перцем. Спробуйте і розкажіть, як Вам подобається більше.

Дивіться також:  Капусняк – борщ з пшоном в мультиварці