Буряк, запечена в ніжному соусі

Яскраві скибочки буряка, запечені в ніжному і пікантному кисло-молочному соусі

Інгредієнти

Буряк свіжа — 1 кг
Йогурт або кефір — 250 мл
Часник — 3 зубчики
Базилік і розмарин — по одній невеликій гілочці
Сіль — за смаком
Цукор — половина чайної ложки можна виключити
Кориця — одна чайна ложка
Мускатний горіх — половина чайної ложки
Соняшникова олія — одна столова ложка

Як приготувати Буряк, запечена в ніжному соусі

Дуже ніжний смак трохи пікантною запеченої буряка сподобається навіть гурману. Страву можна подавати на стіл людям, які дотримуються сторге дієту. Готувати легко, дуже швидко, результат завжди чудовий.

Покроковий рецепт



Свіжу буряк очистити від бадилля і відварити до напівготовності. Ступінь готовності визначити так — ніж повинен входити до однієї третини коренеплоду без зусиль. Залити відварену буряк крижаної або просто дуже холодною водою (для збереження кольору)



У ємність для приготування соусу всипати прянощі. Базилік і розмарин розтерти часник нарізати дуже дрібно або натерти.

Все змішати, додати кефір (або йогурт), влити олію. Ще раз перемішати

Буряк порізати на великі часточки


Часточки буряків помістити в соус, ретельно перемішати і залишити для маринування на одну годину. Через годину помістити замариновану буряк у форму для запікання

Запікати буряк до готовності (м’якості). Викласти в керамічний або скляний посуд. Страва чудово, і як гарнір, так і як самостійну (наприклад з м’яким чорним хлібцем)

Приємного апетиту

Дивіться також:  Молода картопля з зеленню і часником (гарнір)