Буряковий салат-десерт яблуками і чорносливом

Солодкий салат або десерт? Вирішувати Вам!

Інгредієнти

зварена буряк — 3 шт. середня
чорнослив — 15-18 шт.
яблуко — 1 шт.
печиво (молочне) — 4-5 шт.
лимон — 1/2 шт. потрібно його сік
білий йогурт — 2-3 ст. л.

Як приготувати Буряковий салат-десерт яблуками і чорносливом

Буряк, приготовану з чорносливом і печивом, можна подавати в якості солодкого салату до зажаренному м’яса або як самостійний десерт. І в тому, і в іншому випадку, страва вдало впишеться в меню. Особливо така буряк подобається дітям.
Крім того, вживання буряка надає позитивний вплив на організм. Вона містить макро — і мікроелементи, що сприяють зміцненню імунітету, нормалізації гормонального фону і системи травлення (особливо в комплексі з чорносливом і свіжим яблуком).

Покроковий рецепт

1. Готуємо інгредієнти: буряк і яблуко очищаємо, видавлюємо сік з лимона.

2. Очищену буряк натираємо на крупній або середній тертці.

3. Перетираємо на тертці яблуко, збризкуємо його цитрусовим соком. Щоб не потемніло.

4. Промитий чорнослив нарізаємо соломкою.

5. Все складаємо в одну чашку, перемішуємо.


6. Печиво подрібнюємо до стану крихти, додаємо до салату. Вливаємо йогурт. Ще раз перемішуємо, розкладаємо на невеликі порційні креманки.

Дивіться також:  Студентський вінегрет