Буряково-лимонний конфітюр з мятою в мультиварці

Час приготування: 1 година

З буряка, лимона і м’ятного сиропу можна приготувати дивно ніжний і дуже ароматний конфітюр.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
великий лимон — одна штука
солодкий сироп м’ятний — 250 мл
желфикс — 12 г
соковита буряк велика — чотири штуки

Як приготувати Буряково-лимонний конфітюр з м’ятою в мультиварці

Буряково-лимонне варення смачно намазувати на хлібець. Цікава закуска для людей, які постують.

Покроковий рецепт

1

Промиті коренеплоди загорнути в харчову фольгу, потім запікати при 180 градусах в добре прогрітій духовці протягом однієї години.

2

Далі запечену буряк повністю остудити і почистити. Після цього дрібно натерти і перекласти в чашу мультиварки, насипати терту лимонну цедру і свіжовичавлений лимонний сік, який заздалегідь потрібно процідити.

3

Додати в чашу м’ятний солодкий сироп і желфикс, добре перемішати компоненти. Закрити каструлю кришкою, встановити режим гасіння. Готувати буряково-лимонний конфітюр приблизно двадцять хвилин.

4

Далі відкрити кришку мультиварки, перемішати конфітюр, після цього продовжити процес готування в тому ж режимі ще сім хвилин.

5

Розподілити гарячий конфітюр з буряка і лимона з м’ятою з невеликим чистим банкам, закрити, повністю остудити і прибрати в холодильник.

Дивіться також:  Лосось на пару в кунжутній маринаді