Деруни картопляні класичні

Час приготування — 15 хвилин, готуються з продуктів які є у кожного на кухні, не потрібно особливих кулінарних навичок. Можна вживати в їжу з молоком, сметаною, майонезом.

Інгредієнти

Картопля — 2 шт
Цибуля ріпчаста — 1 шт
Яйце — 1 шт
Борошно пшеничне — 1 ст. ложка
Олія соняшникова — 30 гр
Сіль — 1 щіпка

Як приготувати Деруни картопляні класичні

Якщо Вам потрібно швидко, смачно і не дорого перекусити – рецепт класичних картопляних драніков саме для Вас, також рецепт годиться для людей, що дотримують пост, просто виключіть з інгредієнтів яйце.

Покроковий рецепт

Картопля використовуємо сирої, середньої величини, цибулю малий або великий за бажанням, особисто я беру великий, він надає страві особливий аромат. Борошна додаємо ложку з гіркою.

Картоплю та цибулю очищаємо від шкірки, миємо. Беремо глибоку тарілку і дрібну тертку, як на фото

Натираємо на дрібній тертці картоплю і цибулю (не розрізаємо, трьом цілим, щоб не розпадався), додаємо яйце, сіль і борошно, перемішуємо.

На нагріту на середньому вогні сковороду наливаємо масло, столовою ложкою накладаємо приготовану масу.

Коли одна сторона обсмажилася, перевертаємо і смажимо до отримання золотистої скоринки

У мене вийшло 8 драніков викладають на тарілки порціями по 4 шт, додаємо сметану або майонез, можна їсти з молоком. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Картопляні котлети з сиром під грибним соусом