Дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Абсолютно приголомшливе ніжне дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Риба камбала або філе камбали — 800 г
Помідори — 2 шт.
Зелена цибуля — 1/2 пучка маленького
Лимон — 1 шт.
Прованські трави — 1/2 ч. ложки, за бажанням
Зелень (наприклад, петрушка) — 2 гілочки
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати Дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами

Сьогодні хочу познайомити вас ще з одним простим постовим рецептом і це буде камбала з помідорами. У камбали ніжне біле м’ясо, яке містить велику кількість йоду, вітамінів, мінералів і зовсім небагато жиру, тому рекомендується для дієтичного харчування.

Калорійність її становить 90 ккал на 100 грам, а от якщо камбалу підсмажити на олії, то калорійність риби збільшується до 223 ккал. Ми ж будемо її запікати в духовці без масла.

Покроковий рецепт

1

Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з помідорами. Можна додати яких-небудь прянощів, наприклад, прованські трави і січену зелень.

2

Щоб приготувати камбалу, нам необхідно її почистити і зняти чорну шкіру, а білу шкіру залишаємо. Так як шкіра дуже шорстка, рекомендую попередньо одягнути рукавички, щоб не поранити руки. Очищену камбалу замариновываем на 1 годину з сіллю, перцем і лимоном.

3

Якщо ви використовуєте готове філе камбали, просто промийте її, і замаринуйте так само в лимонному соці, присипати трохи сіллю і свіжим меленим перцем.

4

З риби прибираємо м’якоть лимона і викладаємо камбалу в вогнетривке блюдо і накриваємо фольгою або ж кожну рибку викладаємо на фольгу і загортаємо у фольгу (якщо ви хочете приготувати порційно для гостей). Зверху на рибу ми викладаємо помідорно-цибульну суміш.

5

Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин, потім знімаємо фольгу (якщо вогнетривке блюдо) або відкриваємо конвертики (якщо порційне блюдо) і запікаємо ще 5 хвилин.

6

Подавати таке дієтичне блюдо можна до будь-якого овочевого гарніру або круп. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечена маринована курка в журавлинному соусі