Дієтичні картопляні чіпси з йогуртово-часниковим соусом

Час приготування: 40 хвилин

Смачні чіпси з картоплі без масла! Корисний і швидкий перекус. З легким соусом з йогурту і часнику — прекрасний вечеря.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
картопля — 3 штуки
йогурт — 200 грамів
часник — 2 зубчики
зелень — за смаком
сіль — за смаком

Як приготувати Дієтичні картопляні чіпси з йогуртово-часниковим соусом

Картопля підійде будь-якої форми. Краще всього користуватися пергаментом або спеціальним килимком для духовки. Якщо ви не впевнені у своєму пергаменті — збризніть його злегка маслом.

Покроковий рецепт

1



Картопля добре промиваємо і, не зрізуючи шкірки, дуже тонко шаткуємо.
Це важливо! Чим тонше слайсы — тим краще чіпси.

2

Нашатковану картопля занурюємо на десять хвилин (можна більше), в холодну солону воду

3

Поки картопля «відмокає», займаємося приготуванням соусу.
Йогурт перекладаємо в глибоку тарілку

4



Видавлюємо в йогурт наш часник і додаємо зелень і сіль.
Перемішуємо і відправляємо в холодильник

5

Картопляні слайсы добре, але акуратно (щоб не порвалися), віджимаємо і викладаємо на деко.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку.
Далі дивимося уважно за чіпсами — в середньому потрібно близько десяти хвилин, але у всіх духовки різні і час може бути різним.
Виймаємо чіпси, коли бачимо, що вони вже стали золотистими.
Не передержите! Чіпси дуже легко пломеніють.

6


Ось такими повинні бути чіпси. Акуратно викладаємо їх у чисту суху ємність.

7

Наші чіпси готові!
Дістаємо з холодильника соус, включаємо улюблений фільм і насолоджуємося відмінним перекусом без шкоди для здоров’я.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Морквяний кекс з пеканом і штрейзеля