Домашня локшина з куркою

Смак домашньої локшини набагато краще, ніж покупних макаронних виробів. У поєднанні з курячим м’ясом виходить смачне і ситне блюдо, яке підійде і до обіду, і до вечері.

Інгредієнти

Курячі гомілки (стегна, плечі тощо) — 1 кг.
Цибуля — 1 головка
Морква — 1 шт.
Сіль — за смаком
Вода або бульйон — 1 ст.
Олія — для смаження
Для локшини
Борошно пшеничне — скільки візьме тісто
Яйце — 1 шт
Вода — 3 ст. л.
Масло рослинне — 1 ст. л.
Сіль — пару щіпок

Як приготувати Домашня локшина з куркою

Для рецепту підійдуть будь-які частини курячої тушки: гомілки, плечі, стегенця і т. д. Можна порізати на невеликі шматочки цілу курку. Тісто для локшини повинно обов’язково відпочити протягом 10-15 хвилин. Нарізану локшину треба варити відразу, інакше вона може підсохнути.

Покроковий рецепт

У першу чергу потрібно поставити гомілки смажитися. Для цього потрібно нагріти трохи олії в сковороді з товстим дном або в жаровні і опустити туди попередньо промиті гомілки. Якщо використовуєте заморожений продукт, то заздалегідь необхідно розморозити м’ясо.


Підготувати цибулю і моркву. Промити, почистити і порізати: цибулю — кубиками, моркву — брусочками.

Додати нарізані овочі в сковороду до курки. Влити воду або бульйон. Посолити і приправити спеціями за смаком.


Поки м’ясо гаситься з овочами, потрібно підготувати тісто для локшини. У миску вбити яйце. Додати воду і сіль.


Всипати просіяне борошно, перемішати. В останню чергу додати рослинне масло.

Замісити густе тісто і покласти його під плівку на 10-15 хвилин.

Розкачати тісто в пласт і нарізати локшину потрібної довжини.

Відварити локшину в протягом 5 хвилин у підсоленій воді.

Готову локшину перекласти в посуд з куркою і овочами. Все акуратно перемішати.

Дивіться також:  Курячі грудки під вершковим соусом

Тушкувати страву ще 2-3 хвилини під кришкою. Дати настоятися кілька хвилин.

Розкласти локшину з куркою по порційних тарілках. Приємного апетиту.