Довга бакинська — холодний суп

Час приготування: 50 хвилин

Бакинська довга — страва азербайджанської кухні, що представляє собою кисломолочний суп. Час приготування займає менше 50 хвилин, а замість окрошки на столі з’явиться нове літнє блюдо!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
будь-який кисломолочний продукт, добре підходять нежирний кефір або кисле молоко — 1,6 літра
рис сирої — половина склянки
яйце — 1 штука
вершкове масло або маргарин — 100 грам
борошно — 2 столові ложки
вода кип’ячена — .
сметана — 600 грам
сіль і перець — за смаком
Із зелені:
тархун — трохи
кінза, шпинат, петрушка, щавель, кріп, бадилля буряка, суха і свіжа м’ята — по одному пучку

Як приготувати Довга бакинська — холодний суп

Довга бакинська — холодний суп азербайджанської національної кухні. Відмінний варіант обіду в жарку літню погоду. Він добре насичує і охолоджує організм в спеку. Також рекомендується подавати після застіль, суп сприяє травленню. Готується з кисломолочних продуктів, як правило, становить основу кефір.

Покроковий рецепт

1

Щоб уникнути прилипання рису, рекомендується вибрати велику каструлю з товстим дном. Викладаємо В посуд кисломолочні продукти, додаємо куряче яйце і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Після чого необхідно потроху всипати борошно, добре розмішуючи рідина віночком, уникаючи появи грудок.

2

Каструлю ставимо на вогонь, додаємо вершкове масло, заливаємо гарячою кип’яченою водою. Якщо ви не постите, воду можна замінити м’ясним бульйоном. В цьому випадку масло додавати не слід.

3

Рис добре промиваємо від крохмалю до прозорої води і засипаємо в каструлю. Довгу потрібно часто заважати, інакше рис і кефір пригорять до дна посуду і зіпсують смак страви. Майбутній суп необхідно довести до кипіння, після чого трохи зменшити вогонь і варити до готовності рису.

4

Тим часом, зелень слід добре промити від бруду і піску і дати трохи обсохнути. Свіжі трави слід дрібно нарізати і за п’ять хвилин до готовності додати в суп, не забувши про сушену м’яту.

5

Сіль і перець краще додавати в готову страву, так як свіжа зелень має властивість виділяти власну сіль.

6

Після вимкнення плити накривати каструлю кришкою не рекомендується, щоб не допустити набрякання рису. Коли суп трохи охолоне, додаємо сіль і перець за смаком.

7

Існує варіант приготування довги з м’ясом і горохом. Їх слід відварити в окремій ємності і додати в кінці приготування супу.

8

Готову страву слід прибрати в холодильник і подавати на стіл холодним! У тарілку можна додати столову ложку сметани і трохи свіжої зелені.

Дивіться також:  Пахлава бакинська