Духмяна груша в винному соусі

Неймовірно смачний десерт, який прийшов до нас з Франції, особливо добре підходить для романтичної вечері. Уявіть себе в маленькому кафе на тихих вуличках Парижа.

Інгредієнти

груша — 4 шт
червоне вино — 1 літр
кориця — 1 паличка
бадьян — 1 зірочка
гвоздика — 5 -6 шт
мускатний горіх — 0,5 ч. л.
імбир мелений — 0,5 ч. л.
цукор — 100 гр

Як приготувати Ароматна груша в винному соусі

У цього десерту є кілька назв: «Груші у вині», «П’яна груша». Але як би його не назвали, основні інгредієнти це груші і червоне вино. Вино можна брати будь-який: сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке. Солодкість ми все одно будемо регулювати самі.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні продукти. Для цього рецепти, груші краще брати зимові, твердих сортів, щоб вони не розвалилися при варінні.

Наливаємо вино в каструльку, додаємо спеції, цукор і ставимо на вогонь.

Очистимо криши від шкірки і зріжемо низ груші, щоб вона могла стояти.

Викладаємо груші в каструлю з вином і варимо, періодично перевертаючи груші, щоб вони рівномірно зварилися і просякли.

Груші варимо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Час сказати важко, це залежить від сорту груш.

Як тільки груші стануть повністю протыкаться виделкою — вони готові. Виймаємо їх з вина, а саме вино продовжуємо варити до загустіння, тобто у вас має вийти густий сироп.

Ставимо грушу на тарілку, зверху поливаємо соусом, прикрашаємо на свій смак.

Шматочки груші відрізаємо ножем, макаємо в сироп і насолоджуємося смачним, ароматним французьким десертом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Млинцевий тортик з яблуками і згущеним кремом