Джалебі

Популярна індійська солодкість, смак якої, нікого не залишить байдужим!

Інгредієнти

борошно — 400 гр.
манна крупа — 1,5 ст. л.
цукор — 300 гр.
кефір — 250 гр.
сода — 1 ч. л.
лимонна кислота — 1/2 ч. л.
шафран — 2 щіпки

Як приготувати Джалебі

Джалебі за смаком і виглядом нагадує хмиз, але є у цієї солодощі одна особливість-незвичайний смак шафрану.

Покроковий рецепт

Для приготування тіста потрібно в борошно додати манну крупу, соду, кефір і воду. Отримати трохи рідке тісто, як для млинців. Консистенція повинна бути такою, щоб тісто повільно стікало.

У сковороду влити рослинне масло, дочекатися поки масло добре нагріється. Приступити до самого приготування джалебі. Тісто за допомогою кондитерського шприца, влити в сковороду, формуючи спіралі. Обсмажувати до почервоніння.

Після того, як усі «спіралі» будуть пожарены, потрібно приготувати сироп. Цукор і 1 стакан води поставити на вогонь, додати лимонну кислоту і шафран. Варити до золотистого кольору сироп.

Далі усі смажені «спіралі» гарненько промокнути в сиропі і відкласти в посуд.

Найпопулярніша в Індії солодкість — готова!

Дивіться також:  Печиво хмиз з цитрусовим ароматом (пісне)