Еклери

Час приготування: 1 год 30 хв.

Класичний французький десерт.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Для тіста
Борошно пшеничне — 145 грам
Сіль — чайна ложка
Яйце — 4
Масло вершкове — 0,5 пачки
Цукровий пісок — 15 грам
Молоко — 1 стакан
Для заварного крему
Борошно — 25 грам
Цукор — 130 грам
Яйце — 5 (тільки жовтки)
Молоко — 0,5 пакета
Крохмаль — 25 грам
Збиті вершки — за смаком
Ванілін — за смаком
Лікер — 50 грам (для додання аромату)
Для прикраси
Масло — 30 грам
Молоко нежирне — 1 ложка
Какао — 1 ложка
Пудра — 50 грам

Як приготувати Еклери

Багато ласуни не можуть жити без такого кондитерського виробу, як еклери. Про те, як приготувати еклери, дізнаємося в цьому рецепті.

Покроковий рецепт

1

Спочатку приготуємо заварне тісто. Перше, що зробимо змішаємо муку, сіль і цукор. Перемішуємо. Беремо каструльку і наливаємо в неї молоко. В молоко додаємо масло і ставимо на плиту. Починати треба з невеликою температури. Масло таїть і коли воно розчиниться в молоці збільшуємо температуру. Доводимо молоко з маслом до кипіння.

2

Тепер потроху додаємо цю суміш, що складається з борошна, цукру і солі. Вимикаємо плиту. Отриману суміш вручну замішуємо. За допомогою міксера тісто стане маслянистим, а це нам ні в якому разі не підійде.

3

Повинен вийде кульку. Тісто добре відстає від каструльки. Ми його дістанемо і будемо охолоджувати 15 хвилин. За цей час нам необхідно у формі замішати яйця.
Коли тісто досить захолола додаємо замішані яйця. Перемішуємо так, щоб вийшла блискуча маса. Тісто готове!

4

Другий етап – це виготовлення «заготовок»
Викладаємо тісто на деко з допомогою кондитерського мішка. Деко змащуємо олією. Печемо при 220 градусах 10 хвилин, далі знизимо температуру до 190 градусів і готуємо ще близько 20 хвилин. Повинна утворитися золотава скоринка.

5

Виймаємо деко. Необхідно виконати в їх нижніх частинах заготовок отвори для того, щоб з них вийшов пар. Кладемо їх остигати. Наші заготовки готові.

6

Третій етап – це виготовлення крему. У формочці збиваємо жовтки, додаємо цукор, борошно і крохмаль. Все ретельно перемішуємо. Після молоко потрібно підігріти в каструлі. Додамо трохи підігрітого молока в суміш. Перемішуємо і отриману суміш покласти в каструльку з залишився молоком. Ставимо на плиту. Постійно заважаючи, нагріваємо суміш. Чекаємо поки закипить і, в стані кипіння, чекаємо одну хвилину.

7

Знімаємо з плити, додаємо ванілін і лікер, змішуємо і охолоджуємо. Щоб на кремі не утворилася кірка, каструльку накриваємо плівкою. Після того, як крем охолоне, додамо збиті вершки.
Наш крем готовий до вживання!

8

Фінальним етапом стане збірка.
За допомогою кондитерського мішка наповнимо кремом наші заготовки в прорізані отвори знизу.
Для прикраси наших еклерів буде використовуватися глазур.

9

Всі інгредієнти розігріваються, перемішуються. Виходить глазур. У неї маку наші еклери. Якщо хочете більше прикрасити еклери, то це можна зробити розтопленим білим шоколадом.
Еклери готові!

Дивіться також:  Шоколадний крем «Ганаш»