Філе індички під журавлиним соусом

Журавлинний соус ідеально підходить до птиці, м’ясних страв, і навіть до риби.

Інгредієнти

Індичка — 500 г філе індички (або курячого філе)
Сіль — щіпка
Мелений чорний перець — за смаком
Журавлина — 150 г
Мед — 1 ст. л.
Сік апельсиновий — 50мл
Цукор — за смаком

Як приготувати Філе індички під журавлиним соусом

Журавлинний соус ідеально підходить до птиці, м’ясних страв, і навіть до риби. Такий соус можна використовувати для приготування булочок або пирогів, десертів або просто у вигляді варення до чаю.

Покроковий рецепт

Цедру апельсина натерти на дрібній тертці. З самого апельсина вичавити сік.

У маленьку каструлю покласти журавлину, додати мед і апельсиновий сік. Варити на слабкому вогні 15-20 хвилин (ягоди повинні полопати).

Потім додати цедру і цукор за смаком, варити ще 5-10 хвилин.

Соус збити в блендері до однорідної консистенції.

Філе індички (можна філе курки) посолити, поперчити, обсмажити на сковороді на маслі з обох сторін.

Смажені медальйони індички нарізати на шматочки.

Подавати з рисом і соусом.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Омлет з брокколі