Гарбузовий пиріг «павутини» (рецепт на Хелловін)

Час приготування: 1 год 10 хв

В основі нашого пирога, як ви вже могли здогадатися, буде головний символ Хелловіна — ароматна гарбуз. Так що, візьмемо трохи чарівництва і почнемо потрошити гарбузову голову Джека. Хо-хо-хо

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
гарбуз — 400 грам
борошно пшеничне — 200 грам
цукор — 70 грам
вершкове масло — 100 грам
масло обов’язково має бути холодним
яйце — 1 шт
розпушувач — 1 ч. ложка
сіль — щіпка
сир — 100 г
мед — 5 ст. ложок
какао порошок — 2 ст. ложки
манка — 2 ст. ложки

Як приготувати Гарбузовий пиріг «павутини» (рецепт на Хелловін)

Для створення страхітливою атмосфери Хеллоуїна можна не тільки одягнути маску і одягатися в костюм зомбі-мерця. Не зайвим буде побалувати себе і близьких смачним десертом, щоб запрошені гості змогли зануритися в таємничу, «потойбічну» атмосферу. Безсумнівно, найкращою стравою до святкового столу на Хеллоуїн стане гарбузовий пиріг. І, хто знає, може саме він допоможе задобрити злих духів напередодні Дня Всіх Святих?!

Покроковий рецепт

1

Необхідні інгредієнти…

2

Свіжу гарбуз треба очистити і нарізати шматочками середньої величини.

3

Нарізаний гарбуз перемістити в каструлю. Залити невеликою кількістю води і тушкувати на середньому вогні 20 хв.

4



Тим часом можна зайнятися приготуванням піщаної основи пирога. Для цього слід змішати масло з сухими інгредієнтами (борошно, цукор, розпушувач, какао) до утворення однорідної крихти.

5


Далі додати яйце і перемішувати до тих пір, поки тісто скачається в кулю.

6


Утворилось тісто розділити на два різних за розміром шматка, загорнути у плівку і відправити у морозильну камеру на 10 хв. Один знадобиться для формування основи, а інший — для створення павутинки.

7


Тепер настав час згадати про гарбузі і пюрировать її з допомогою блендера.

8

Далі додати мед і поставити остигати.

9


В остигле пюре додати дрібку солі, сир і манку. Отриману масу перемішати.

10


Після того як тісто в морозилці трохи схопилося, настав час сформувати основу пирога і залити її гарбузово-сирною масою.

Дивіться також:  Сирна запіканка з яблуками

І сформувати павутинку, розкачати тонкі смужки тіста.

11

Вийшов пиріг випікати 30 хв. при температурі 180 гр.

12

А тепер можна кликати друзів.
Приємних пустощів вам з гарбузової насолодою!