Голубці в духовці

Ніжні, ароматні, з дуже смачною підливою голубці сподобаються навіть діткам!

Інгредієнти

Капуста білокачанна — 1 штука 2 кг
Свинина — 600 грам
Морква — 3 штуки
Ріпчаста цибуля — 4 штуки
Молоко — 200 мл
Рис — 300 грам
Сметана — 200 грам
Томатна паста — 3 їдальні ложки
Сіль — за смаком
Цукор — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Лавровий лист — 3 штуки
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Голубці в духовці

Західна Україна славиться не тільки своїми мальовничими пейзажами, але й колоритною кухнею. Таких неймовірно смачних голубців ніколи раніше не їла. Це була любов з першого голубця. Не можу словами передати наскільки вони смачні. Мені удостоїлося честі, познайомиться з (не побоюся цього слова) творцем цього кулінарного шедевра і взяти у нього рецепт. З тих недавніх пір голубці готую тільки такі. Вони виходять дуже ніжні і соковиті, з легким солодко-вершковим присмаком. Найголовніше, капусту з цих голубців з’їдають навіть діти, думаю, мами мене зрозуміють.

Покроковий рецепт

Приготуємо необхідні інгредієнти. З білокачанної капусти вирізаємо качан. Велику каструлю з водою ставимо на вогонь, коли рідина закипить, покладемо туди капусту і щільно накриємо кришкою. Через 5-10 хвилин подковыриваем виделкою листи і по черзі знімаємо їх, складаємо в миску. Коли листи почнуть погано відходити — накриємо кришкою і варимо далі. Через деякий час продовжимо процедуру. В інтернеті популярний метод з мікрохвильовкою, вкрай не рекомендую їм користуватися. Краще витратьте час, і збережіть всі цінні властивості цього овочу.

Поки капуста кипить, займемося рисом. Рис добре промиємо в декількох водах. Заллємо сумішшю з молока і води, в рівних пропорціях. Поставимо на вогонь. Як тільки дійде до кипіння, знімаємо з вогню і накриваємо кришкою. Даємо постояти, поки рис не вбере всю рідину.

Дивіться також:  Голубці з фаршем і рисом

Рекомендую використовувати фарш, який приготували самі. Так ви будете впевнені в його якості на 100% і начинка у голубцях буде смачніше. Промиваємо м’ясо, нарізаємо на шматки (жир обрізати не треба). Пропускаємо через велику сіточку м’ясорубки. Тоді фарш збереже соки, і начинка у голубцях буде соковита.

Цибулю моркву очищаємо від шкірки.Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо олії, розігріваємо. Викладаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо трохи, не до золотистого кольору а просто до того стану коли цибуля та морква стануть мягонькими.

Змішуємо фарш, 3/4 під смаження і рис. Добре перемішуємо. Солимо і перчимо. Пробуємо на смак, начинка повинна бути смачною.

У колишніх капустяних листах зрізаємо серединку. Розрізаємо його навпіл , викладаємо столову ложку фаршу і загортаємо куточком. Можете повертати як завгодно, смак від цього не змінюється, перевірено.

Решту капусту викладаємо на дно спеціальної каструлі (так голубці не підгорять), яка підходить для духовки. Зверху викладаємо загорнуті голубці.

У сковорідку, де залишилася 1/4 під смаження, додаємо сметану, томатну пасту, сіль, перець, цукор, лавровий лист, воду. Тушкуємо пару хвилин. Підлива на смак повинна бути злегка солоденька.

Заливаємо підливою голубці. Підлива повинна повністю покривати голубці. Розігріваємо духовку до 170 градусів, ставимо голубці гаситися до готовності.

Після приготування капуста повинна бути мякенькая. Викладаємо на тарілку і насолоджуємося. За бажанням посипаємо зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!