Горбуша в лимонно-кефирном соусі

Рибу заздалегідь розморозити, можна замаринувати на годину, а можна і не маринувати, т. к. соус добре вбирається. Хто хоче соус рідкіше, то кефіру додати більше, і навпаки, якщо хочете погустіше то майонезу

Інгредієнти

Риба «Горбуша» — 1 шт
Майонез — 5 ст. л.
Кефір — 250 мл
Лимон — 1/2часть
Сіль, зелень — За смаком

Як приготувати Горбуша в лимонно-кефирном соусі

Раз в тиждень готую цю страву, т. к. в горбуші міститься мало не вся таблиця Менделєєва. Горбуша низькокалорійна, але при цьому дуже ситна, після неї довго не хочеться їсти.

Покроковий рецепт

Рибу розморозити, розрізати на частини приблизно 2см., посолити, залишити поки готуємо соус. Я взяла половинку риби т. к. живу одна


Для приготування соусу потрібно 5 ст. л. майонезу, 250 мл кефіру і сік половини лимона змішати між собою, трохи посолити.

Готовий соус вливаємо в рибу, посипаємо подрібнену зелень кропу, можна додати і петрушку. Можна залишити просочитися на годину, не можна залишати,оскільки поки риба просочиться під час запікання. Потім рибу з соусом перекладаємо на жароміцний посуд, я завжди готую в чавунній сковороді, закриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

До 5-7 хвилин до готовності зняти фольгу, залишити рибу відкритим для того, щоб соус погустел, якщо не знімати фольгу, то соус вийде дуже рідким.

Через 30 хвилин витягуємо запечену рибу. Рибу зазвичай подають з рисом. Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Вегетаріанські рибки в клярі (смажений сир)