Горбуша в лимонно-кефирном соусі

Час приготування: 40 хвилин

Рибу заздалегідь розморозити, можна замаринувати на годину, а можна і не маринувати, т. к. соус добре вбирається. Хто хоче соус рідкіше, то кефіру додати більше, і навпаки, якщо хочете погустіше то майонезу

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Риба «Горбуша» — 1 шт
Майонез — 5 ст. л.
Кефір — 250 мл
Лимон — 1/2часть
Сіль, зелень — За смаком

Як приготувати Горбуша в лимонно-кефирном соусі

Раз в тиждень готую цю страву, т. к. в горбуші міститься мало не вся таблиця Менделєєва. Горбуша низькокалорійна, але при цьому дуже ситна, після неї довго не хочеться їсти.

Покроковий рецепт

1

Рибу розморозити, розрізати на частини приблизно 2см., посолити, залишити поки готуємо соус. Я взяла половинку риби т. к. живу одна

2


Для приготування соусу потрібно 5 ст. л. майонезу, 250 мл кефіру і сік половини лимона змішати між собою, трохи посолити.

3

Готовий соус вливаємо в рибу, посипаємо подрібнену зелень кропу, можна додати і петрушку. Можна залишити просочитися на годину, не можна залишати,оскільки поки риба просочиться під час запікання. Потім рибу з соусом перекладаємо на жароміцний посуд, я завжди готую в чавунній сковороді, закриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 25 хвилин.

4

До 5-7 хвилин до готовності зняти фольгу, залишити рибу відкритим для того, щоб соус погустел, якщо не знімати фольгу, то соус вийде дуже рідким.

5

Через 30 хвилин витягуємо запечену рибу. Рибу зазвичай подають з рисом. Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Сирна запіканка — суперський рецепт