Гречка з грибами і зеленою квасолею

Час приготування: 20 хвилин

Яскраве вітамінне блюдо для ситного, але легкого вечері.

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
гриби — 200 гр
зелена стрючкова квасоля — 300 гр
цибуля ріпчаста — пів цибулини
морква — маленька
сл.масло — 50 мг
гречка — 300 гр
спеції — за смаком

Як приготувати Гречка з грибами і зеленою квасолею

Гречана крупа дуже корисна, а в поєднанні із зеленою квасолею і грибами стає просто джерелом вітамінів і мікроелементів. Готується це блюдо дуже просто. Виходить воно соковитим і яскравим. Таку кашку з задоволенням їдять чоловіки моєї сім’ї після занять спортом. Таким чином вони відновлюють свої сили і поповнюють запаси енергії.

Покроковий рецепт

1




Для того, щоб приготувати кашу з грибами і квасолею, спочатку підготуємо інгредієнти для соусу. Зелену стручкову квасолю дістаємо з морозилки(у мене заморожена). Якщо у вас буде свіжа квасоля, то її потрібно просто промити і порізати невеликими шматочками. Гриби (у мене вішки) ріжемо на дві частини (лчше, якщо вони будуть великими). Ріпчасту цибулю ріжемо соломкою, моркву подрібнюємо великими півколами.

2




Далі розігріваємо сковороду додаємо шматочок вершкового масла і кілька крапель соняшникової олії( щоб вершкове масло не горіло). Додаємо гриби вішки і обсмажуємо на сильному вогні приблизно 6 хв, після чого засипаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо суміш близько 2 хв.

3



Прикрутивши нагрівання, додаємо до грибів і овочів зелену стрючковую квасоля, якщо вона ще не розморозилася нічого страшног, в сковороді вона дійде до потрібного стану.Перемішуємо і залишаємо нудитися 4-5 хв.

4



У цей час у підсоленій воді відварюємо до готовності гречану крупу. Накриваємо кришкою і даємо постояти 5 хв, пропарити. Після чого викладаємо кашу гіркою, зверху выкладывем гриби з овочами. Подаємо страву з консервованої солодкої кукурудзою. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Дивіться також:  Розсольник з рисом