Гречка з курячими стегенцями

Час приготування: 45 хвилин

Гречка — універсальна крупа за своїм призначенням. Можна приготувати велику різноманітність страв: суп, друге, навіть випічку.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Стегенця — 400 грам
Гречка — 1 стакан
Цибуля — 1 шт.
Масло рослинне — 1-2 ст. ложки
Кипяченная вода — 2 склянки
Сіль — за смаком
Перець — за смаком

Як приготувати Гречка з курячими стегенцями

Всі будинки зазвичай варять кашу з гречки. Готують в різних варіаціях. Рецепт, який ми в більшості випадків готуємо: гречка з стегенцями. Можна сказати, блюдо на швидку руку. Інгредієнти найдоступніші, приготування просте.

Покроковий рецепт

1

Збираємо всі інгредієнти. Нехай вони будуть разом.

2

Потім потрібно заготовити стегенця. Ріжемо їх на шматочки. У мене невеликі вийшли. Можна і більше.

3

Прибираємо м’ясо, хай постоїть. Далі очищаємо цибулину і шаткуємо. Готуємо глибокий сотейник або сковороду, прогріваємо масло, додаємо наш цибулю.

4


Як тільки цибуля набуде свою золотавість, можна додавати наші стегенця до нього. Шматочки треба обсмажити. Прикриваємо сотейник і робимо дрібний вогонь. Нехай наші м’ясні шматочки тушкуються.

5

Прочищаємо гречку, прибираємо все зайве і моєму її.

6




Висипаємо гречку в сотейник до м’ясних шматочках. Заливаємо кип’яченою водою. Необхідно, щоб вода повністю покрила. Сіль за смаком. Можна поперчити. Як тільки бульйон закипить, можна закрити, і нехай вариться гречка, приблизно 20-30 хвилин.

7

Гречка виходить смачною, просоченої бульйоном. Стегенця м’які і ніжні.
Можна подати з салатом, посипають зеленню. Всім приємного апетиту!