Гречка з овочами на сковороді

Час приготування: 50 хвилин

Можна експериментувати додаючи різні овочі, приправи на свій розсуд.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
цибуля — 1
морква — 1
перець солодкий — 1
помідор — 2
гриби — на свій розсуд
гречка — 2 склянки
кетчуп або томатна паста — 1 їдальня ложка
сіль, перець, приправи — на свій смак

Як приготувати Гречка з овочами на сковороді

Гречка на сковороді з овочами це ситна і корисна страва. Не примхлива в приготуванні.

Покроковий рецепт

1

Для приготування нам знадобиться:

цибуля — один шт

морква — одна

перець солодкий — один

помідор — два

гриби — на свій розсуд. Можете додавати свіжі, можете сухі як показано на фото

гречка-два склянки

томатна паста чи кетчуп — одна ст. ложка

Для початку нам потрібно очистити цибулю і моркву. Цибулю ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Злегка обсмажуємо на заздалегідь розігрітій олії, буквально 3-4 хвилинки.

2

Потім в сковороду додаємо гречку. Гречку бажано заздалегідь промити. Заливаємо все чотирма склянками води і додаємо сіль і перець за смаком, можна додати лавровий лист. В принципі приправи можна використовувати будь-які, які вам до смаку.

Накриваємо кришкою і залишаємо на невеликому вогні.

3



Після нарізаємо перець кубиками, помідори натираємо на крупній тертці так що б м’якоть протерлася, а шкурки викидаємо. Засипаємо все в сковороду разом з подрібненими грибами і додаємо томатну пасту або кетчуп. Знову накриваємо кришкою-що гречка і овочі гарненько пропарились. За бажанням можна приготувати цю ж гречку з м’ясом. М’ясо заздалегідь пропарюють на сковороді, потім додаємо цибулю, моркву і злегка тушкуємо під кришкою. Далі слідуємо за вказаною рецептом вище. Смачний гарнір готовий, найприємнішого вам апетиту.