Гулу Жоу — свинина в кисло-солодкому соусі

Час приготування: 1 година

Звичайною м’ясною підливою вже нікого не здивувати. А якщо Ви любитель східних мотивів в їжі — це страва точно Вам сподобається.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Свинина — 250 гр
Цибуля — 1 шт
Морква — 2 шт
Болгарський перець — 3 шт
Рис довгозернистий пропарений — 300 гр
Приправа Knorr для Свинини в кисло-солодкому соусі — 1 пак
Перець і сіль — за смаком
Олія для смаження — 2 ст. л.
Кунжут для прикраси — 0.5 ч. л.
Крохмаль — 0.5 ч. л.
за бажанням

Як приготувати Гулу Жоу — свинина в кисло-солодкому соусі

Яскраве і соковите блюдо китайської кухні не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана

Покроковий рецепт

1



На самому початку необхідно підготувати інгредієнти. Чистимо цибулю,моркву.З перцю видаляємо насіння. Цибулю нарізаємо великим 1-2 см кубиками, а моркву соломкою. Перець нарізати брусками. Свинину (обов’язково використовуємо не жирну,якщо є жирок — зріжте його)можна нарізати як кубиками, так і брусками 1-2 см довжиною.

2


Далі необхідно розжарити сковороду і обсмажити свинину на сильному вогні до апетитного золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.

3

Поки смажиться м’ясо нам треба відварити рис. При варінні даної крупи воду солити не потрібно,тому що наша підлива буде і так солона.

4


Після обжарювання в м’ясо додаємо цибулю,накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин. Потім вогонь знову збільшуємо на 1 хвилину.

5


До цибулі і м’яса додаємо морковочку і так само тушкуємо, накриваючи кришкою. Вогонь не додаємо — морква не повинна бути обсмаженої, тільки тушкованою.

6



Слідом додається перець і відразу додаємо 400 грам холодної води. Накриваємо кришкою, додаємо вогонь на максимум і чекаємо, коли закипить.

7

Далі засипаємо приправа Knorr. Перемішуємо і якщо Вам здається,що підлива рідка,можна використовувати картопляний або кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо,посолити і поперчити за смаком. Накриваємо кришкою,ставимо на маленький вогонь і продовжуємо тушкувати протягом 7-10 хвилин. Все — страва Гулу Жоу готово. Подавайте ароматну свинину з рисом,присипавши зверху зернами кунжуту. Насолоджуйтесь!

Дивіться також:  Грибний суп зі свіжих грибів