Холодний апельсиновий суп з йогуртом і шпинатом

Холодний апельсиновий суп з йогуртом і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Холодний апельсиновий суп з йогуртом і шпинатом

У літнє меню можна включити освіжаючий суп з соковитих апельсинів, густого йогурту і свіжого шпинату.

Інгредієнти:

– просіяний крохмаль картопляний (36 р);

– ароматизована кухонна сіль (за смаком);

– невеликий цибуля ріпчаста (одна штука);

– заморожений шпинат (430 р);

– перець чорний (за смаком);

– великі апельсини солодкі (три штуки);

– густий йогурт натуральний (сім ст. ложок);

– рафінована олія оливкова (24 мл);

– нежирні вершки (270 мл);

– овочевий бульйон міцний (780 мл).

Процес приготування:

Очищену цибулю порубати, перекласти його в глибоку сковороду, обсмажувати цей овоч при періодичному помішуванні до м’якості протягом п’яти хвилин.

Додати в сковорідку свіжозаморожену шпинат, перемішати все, готувати компоненти під кришкою на слабкому вогні 5 хвилин. Ретельно промити в теплій воді апельсини, тонко зрізати цедру, як можна дрібніше натерти її, після цього віджати з апельсинів сік, процідити його і перелити в заздалегідь підготовлену каструлю. Додати в цю ж посуд терту цедру, а також шпинат з цибулею, влити овочевий бульйон, перемішати. Довести апельсиновий суп до кипіння, після чого варити його ще десять хвилин під кришкою, в цей же час необхідно у підготовлену миску насипати картопляний крохмаль, влити достатню кількість вершків, перемішати.

Далі збити апельсиновий суп на низькій швидкості блендером, влити в нього вершкову суміш з крохмалем, за смаком насипати сіль, приправити все меленим перцем.

Довести апельсиновий суп на слабкому вогні до кипіння, потім повністю остудити його на вимкненій плиті, після чого надіслати на півтори години в холодильну камеру.

Перелити охолоджений апельсиновий суп в тарілки, приправити кожну порцію густим йогуртом, потім подавати приготоване блюдо до столу.