Холодник — суп з буряка і картоплі «По-литовськи»

Час приготування: 45 хвилин

Холодник — суп з буряка і картоплі «По-литовськи». Супчик виходить прохолодними за рахунок кефіру, кисленьким, що в жарку погоду.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
кефіру — літр
води — півлітра
буряків — три великі
картоплі — два
яйця — два
сметана — за смаком
цибулю зелений — невеликий пучок
зелень — пучок
сіль — за смаком

Як приготувати Холодник — суп з буряка і картоплі «По-литовськи»

Іноді хочеться урізноманітнити звичні страви, наприклад, класичний борщ пробували багато. А ось його кислий варіант на кефірі – одиниці. Так що обов’язково варто ознайомитися з цим цікавим рецептом.

Покроковий рецепт

1

1. Буряк відварюють до м’якості, нарізають акуратною соломкою (можна натерти на тертці) і відставляють поки в сторону.

2

2. Картоплю відварити з злегка підсоленій воді, остудити, почистити, нарізати соломкою.

3

3. Кефір збивають разом з дрібкою солі, у нього викладають буряк, картоплю. Зелена цибуля розтирають разом з подрібненою зеленню (наприклад, кропом) і додають до кефіру.

4

4. Заправляють вийшов літній варіант борщу сметаною і вареними яйцями, порізавши його часточками.

Дивіться також:  Закусочний салат з молодої картоплі і буряків