Хумус

Час приготування: 50 хвилин

.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Горох нут — 400 р консервованого (або 1,5 склянки сухого гороху)
Часник — 2 великих головки
Тахін — 3 ст. л. (готова паста з меленого кунжутного насіння)
Сік лимона — 3 ст. л. (свіжовичавленого)
Оливкова олія — .
Сіль — .
Паприка — .

Як приготувати Хумус

Хумус, національне блюдо Близького Сходу. Він дуже корисний для організму і виявляється його дуже просто приготувати. Я робила його вже кілька разів, щоразу змінюючи кількість одного або іншого інгредієнта. Тепер я досягла кращого рецепту хумуса (по своїм смаковим рецепторам :-)). Перевірено сім’єю.

Покроковий рецепт

1

Якщо ви використовуєте сухий горох: замочіть його на ніч, потім відваріть до готовності. Щоб горох вийшов ніжним, варити його на слабкому вогні, так, щоб горошини при варінні плавно підіймалися й опускались . Варити близько 1 години. У кухонному комбайні пюрируйте горох (рідина злити), часник, тахін і лимонний сік. Приправте сіллю за смаком. Так само смак можете відрегулювати тахін, лимоном і часником.

2

Зробіть ложкою поглиблення.

3

Заправте оливковою олією.

4

Присипте зверху паприкою. Замість перцю можна посипати хумус порізаної свіжої петрушкою або з смаженими кедровими горішками. Подавайте з тостами лаваша.

5

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Освіжаючий кавовий щербет з коньяком