Імбирна курочка в мультиварці

Час приготування: 1 год 15 хв.

Курочка виходить дуже м’якою з гоструватим пікантним смаком і яскравим імбирним ароматом.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
куряче філе — 500 грам
ріпчаста цибуля — одна штука
часник — два зубчики
олія оливкова — 1 столова ложка
можна використовувати соняшникову
корінь імбиру — 50-70 грам
чим більше імбиру, тим пікантніше виходить страва
сіль, спеції — за смаком
вода — 50мл
зелень — для прикраси

Як приготувати Імбирна курочка в мультиварці

Замість курячого філе можна використовувати будь-яке інше нежирне м’ясо.
Імбир обов’язково брати свіжий.
Подавати м’ясо можна з будь-яким гарніром. Особливо ж добре курка поєднується з рисом, макаронами і картопляним пюре.
Рецепт простий у виконанні, але надзвичайно смачний.

Покроковий рецепт

1


М’ясо готуємо: промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Чим жорсткіше у вас буде м’ясо – тим меншими кубиками його потрібно буде нарізати.

2

Тремо на тертці імбир (попередньо очищаємо його від шкірки) і часник.

3

Лук очищаємо і ріжемо довільно – як вам більше подобається. Я все ріжу крупненько.

4

У чашу мультиварки розміщуємо наші підготовлені інгредієнти, додаємо масло, сіль і спеції за смаком.

5

Для того, щоб м’ясо стало ще більш ніжним, додаємо пару ложок несолодкого йогурту (або сметани)
Все акуратно перемішуємо, закриваємо. Додаємо п’ятдесят грам води і закриваємо кришку.

6

Встановлюємо режим мультиварки на «суп», час готування виставляємо 1 годину.

7


Готову страву ще раз перемішуємо.
За бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо ще гарячим з улюбленим гарніром.
Прекрасно підійде для вечері в колі родини.

Дивіться також:  Буженина в винно-гранатовому маринаді