Італійська фріттата на сковороді

Час приготування: 15 хвилин

Фріттату готують як з овочами, так і з м’ясом, морепродуктами. У цьому рецепті описана одна з технологій приготування традиційного італійського ласощі з яєць.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Яйця — 4-6 шт.
Морква — 1/4 шт.
Можна використовувати суміш заморожених овочів.
Цибуля ріпчаста — 1/4 шт.
Болгарський перець — 1/2 шт.
Помідор — 1/2 шт.
Стручкова квасоля — 30-50 г
Тертий сир — 10-20 г

Як приготувати Італійська фріттата на сковороді

Пізній сніданок в італійському стилі: повітряний омлет з вітамінною овочевою начинкою, чашечка міцної кави або зеленого чаю. Класична рецептура страви передбачає використання духовки, однак пишне блюдо не стає гірше, якщо використовувати в процесі приготування тільки сковороду. М’ясоїди можуть урізноманітнити рецептуру додаванням ковбас, яловичої вирізки або курячого філе.

Покроковий рецепт

1

Підготуйте компоненти страви: наріжте цибулю і моркву маленькими кубиками, болгарський перець — соломкою, помідор — напівкружечками.

2

Підсмажте овочі на рослинному маслі, приправити сумішшю італійських трав (орегано, базилік, часник).

3

Додайте до ароматних компонентів страви болгарський перець і скибочки томатів. Залийте овочі збитими яйцями.

4

Зменшіть вогонь, накрийте омлет кришкою і готуйте 6-8 хвилин.

5

На заключних етапах посипте гарячий омлет тертим сиром.

Дивіться також:  Макарони з овочами