Каннеллоні з мясним фаршем і соусом бешамель

Час приготування: 1 год 15 хв.

Каннеллоні дуже смачне блюдо з макаронів у формі трубочок. Його можна приготувати з різними начинками: з м’ясним фаршем, з куркою, з овочами, з грибами. Традиційно каннеллоні готують з м’ясним фаршем.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
М’ясний фарш — 0,5 кг
будь на Ваш смак
Помідори — 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста — 1 велика головка
Часник — 3 зубчики
Сир — 200 гр.
Соняшникова олія — для смаження
сіль — за смаком
перець — за смаком
Яйце — 3 штучки
для тіста
Борошно — 2-2,5 склянки
для тіста
Масло вершкове — 50 гр.
для соусу
Борошно — 3 ст. л.
для соусу
Молоко — 1 літр
для соусу

Як приготувати Каннеллоні з м’ясним фаршем і соусом бешамель

Каннелоні — це італійське блюдо, яке представляє собою листи пасти, які потрібно згорнути в трубочку, попередньо поклавши туди начинку. Смачно і дуже поживно!

Покроковий рецепт

1

Порізані цибулю і часник обсмажуємо на олії кілька хвилин.

2


Додаємо фарш і обсмажуємо до готовності 15-20 хвилин.

3

Помідори нарізаємо кубиками і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо. І обсмажуємо ще 15 хвилин.

4



А тим часом приготуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо 3 ст. л. борошна і трохи обсмажуємо. Заливаємо молоком. Ретельно перемішуємо вінчиком. І готуємо до консистенції густої сметани приблизно 10 хвилин.

5

Начинку і соус прибираємо з вогню й даємо охолонути. Готуємо пасту. З трьох яєць і поступовим додаванням борошна замішуємо тісто. Ділимо на три частини. Розкачуємо кожну у формі прямокутника завтовшки 1-2 мм. Розрізаємо кожен прямокутник на 4 частини. Вийде всього 12 маленьких заготовок.

6


На кожну заготовку кладемо по 2 ст. л. начинки і звертаємо в трубочку.

7


Половину соусу бешамель наливаємо у форму для запікання. Викладаємо трубочки. Зверху поливаємо соусом, що залишився. І відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 35-45 хвилин.

8


Виймаємо з духовки і посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку на 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Сервіруємо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Дуже ліниві голубці