Капусняк (борщ) з квашеної капусти з грибами

Час приготування: 1 год 30 хв.

Густий суп з квашеної капусти з грибочками. Традиційна страва на різдвяному столі в країнах Словаччини та Польщі.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
капусти квашеної — півкіло
сухих білих грибів — жменя
морква — одна
цибулина — одна головка
томатного пюре — одна ложка
борошна — одна ложка
лаврушка — пару листочків
масло (беруть рослинне) — для смаження
перець горошком — 5-7 шт.
перець з сіллю — за смаком
ковбаска з жирком — 2 товсті ковбаски

Як приготувати Капусняк (борщ) з квашеної капусти з грибами

Грибні щі наситять всю сім’ю, багато хто навіть зажадають добавки. Дуже смачним виходить перша страва з квашеної капусти.

Покроковий рецепт

1

1. Гриби замочують на півгодини, потім перекладають у каструлю, вливають півтора літра окропу і варять півгодини на тихому вогні. Після приготування їх нарізають великими кубиками або скибочками.

2

2. Моркву з цибулею очищають, натирають на дрібній тертці моркву, а цибулю нарізають. Просмажують овочі на олії.

3

3. Квашену капусту тушкують окремо протягом 30 хвилин, змішавши з грибами і томатним пюре. Потім додають нарізану ковбаску гуртками і тушкують ще стільки ж за часом. Далі, перекладають разом з овочами в каструлю.

4

4. Додають борошно, лаврушку і перець горошком. Перчать і солять за смаком. Томят на тихому вогні ще десять хвилин.

5

5. Готовому капустняку рекомендується дати настоятися під закритою кришкою десять хвилин. Щі з квашеної капусти подають гарячими зі сметаною і чорним хлібцем. Приємного апетиту!