Картопля, запечена спіральками на шпажках

Час приготування: 1 год 10 хв

Дуже простий рецепт. Головне добре промазати картоплини, щоб вони вийшли м’які. Беремо стільки картоплин, на скільки чоловік ви розраховуєте. У рецепті вказано 5 штук.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Картопля — 5 штук
Майонез або соус — 1 ст. л.
Сіль — за смаком
Перець, приправи — за смаком
Вода — 1 ст. л.

Як приготувати Картоплю, запечену спіральками на шпажках

Спіральки з картоплі робляться не так складно, як здається на перший погляд. Трохи вправності і цікавий гарнір або перекус готовий!

Покроковий рецепт

1

Картоплю чистимо, миємо.

2

Проколюємо довгими шпажками середину картоплин.

3

Ножем розрізаємо картоплину зверху вниз, спрямовуючи ніж під кутом, щоб вийшла спіраль (ніж стосується шпажки).

4


Так само робимо з іншими картоплинами. Складаємо їх на деко на пергаментний папір.

5

Робимо соус для обмазування картоплі: змішуємо майонез або будь-майонезний соус за смаком, додаємо дрібну сіль, перець, соняшникова олія, воду, все добре перемішуємо. Можна додати ще щось, наприклад часник, головне щоб він був не великими шматками, а подрібнений або сухий гранульований.

6

Пензликом для змащування добре промазуємо спіральки. Ставимо в розігріту духовку приблизно хвилин на 40-50.

7


Готові картопляні спіральки дістаємо, укладаємо на тарілку, подаємо. Можна подавати як гарнір або перекусу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пікантний рибний салат з тунцем