Картопляна супер-запіканка з овочами на сковороді

Час приготування: 20 хвилин

Чудовий варіант для сніданку, так і для обіду або вечері!

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
Картопля — 1 великий або 2 невеликих
Яйця — 2 шт
Заморожені овочі — 150 гр
Рослинне масло — для смаження
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Зелень — за смаком + для прикраси

Як приготувати Картопляне супер-запіканка з овочами на сковороді

Можна назвати це блюдо запіканкою, можна омлетом з овочами, в будь-якому випадку ви будете праві. І вже точно будете ситі! Але найприємніше, що воно підійде для будь-якого прийому їжі, а приготування займе лічені хвилини!

Покроковий рецепт

1

Картоплю треба помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній терочке. Можна порізати, але не грубо, так як картопля може не встигнути приготуватися.

2

Заморожені овочі промити і покласти в друшляк, щоб стекла вода. Незважаючи на те, що на упаковці може бути зазначено, що дані овочі того не вимагають, краще все-таки їх промити.

3

Яйця трохи збити виделкою або вінчиком.

4

До яйцям додати овочі і терту картоплю.

5

Перемішати, додати сіль, трохи перцю, кинути спеції за смаком і будь-яку зелень (в даному випадку: сухий базилік). Зелень, як і овочі, можна додавати будь-які. Краще використовувати овочі різного кольору, тоді запіканка вийде більш «святкова».

6

На розігріту сковороду з рослинним маслом, вилити строкату суміш, розрівняти.

7

Потім потрібно накрити кришкою і томити на тихому вогні хвилин 10.Перевернути, коли запіканка «схопиться». Якщо не виходить повністю перевернути, зробити це частинами, попередньо розрізавши запіканку на кілька частин, використовуючи спеціальну лопатку, щоб не пошкодити сковороду.

8

Потримати під кришкою на тихому вогні до готовності (ще хвилин 5-7). Прикрасити зеленню (петрушка, кріп, листя салату і тд.) і насолоджуватися! Приємного вам апетиту! І ще: якщо вже так станеться, що запіканка охолоне, вона все одно залишиться дуже смачною!

Дивіться також:  Слойка «Каре з персиками»