Картопляний рулет з начинкою

Картопляний рулет з начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Картопляний рулет з начинкою

Звичайне картопляне пюре, запечене з м’ясом і грибами при незвичайному оформленні виглядає нарядно і святково. А це означає, що замість простого вечері така страва може подаватися і до святкового столу у вигляді рулету з начинкою.

Для приготування страви потрібно 500 г сирої картоплі, 200 г м’ясного фаршу, 100 г грибів (краще взяти печериці), яйце, по ложці борошна (при необхідності можна додати ще) і рослинної олії, велика цибулина, часниковий зубчик, пучок зеленого цибулі і трохи зелені кропу, жменя панірувальних сухарів, шматочок масла (замороженого), сіль і перець.

Очищені картоплини відварюють у підсоленій воді, після зливають і розминають в пюре. У масу вмішують яйце, додають борошно, додати порізану зелень. Перемішують.

Поки картопля вариться, потрібно досить дрібно порізати цибулю, часник і гриби. Підсмажити їх на маслі. Потім додати фарш, підсолити, поперчити і довести до готовності під кришкою. Маса повинна вийти досить крутий. Щоб видалити зайву рідину, додають манку.

Готове пюре і начинку остуджують. Потім розстеляють на столі папір для випічки, додатково промазав її рослинним маслом. На папір викладають пюре, розмазують в прямокутник. Його товщина повинна бути трохи менше півтора сантиметрів. Зверху розкладають фарш, відступаючи від країв картопляного пласта по 2 див. Акуратно згортають заготівлю рулетом.

Підготовлений картопляний рулет укладають швом вниз на розігрітий, змащене маслом деко, посипають сухарями і натертим вершковим маслом. Запікають 15 хвилин в гарячій духовці.

Перед подачею шматочки гарячого рулету розкладають по тарілках, посипають рубаною зеленню. До кожної порції рекомендується додати овочевий салат.