Каша вівсяна з чорносливом

Рецепт дуже простий, не відніме багато часу, а користь буде помітна.

Інгредієнти

Молоко — 0,5 літра
Вівсянка — 4 столові ложі
Чорнослив — 20 грам
Сіль — за смаком
Цукор — за смаком

Як приготувати Каша вівсяна з чорносливом

Безперечно, що сніданок це основа раціону всього дня, можна пропустити обід і недоїсти під час вечері, а от сніданок повинен бути повноцінним, поживним і одночасно корисним. Крім усього іншого сніданок здатний вирішити багато проблем організму. Коли у мого маленького сина виникла проблема зі стільцем, я відкрила для себе чудодійний рецепт каші з чорносливом! Про користь вівсянки не треба говорити, вона і так очевидна, єдине зауваження: краще всього віддавати перевагу цілісним зерновому вівсу, такий овес швидше за все виводить шлаки з організму. Чорнослив я вибрала в якості інгредієнта, так як він чинить проносний ефект.

Варити на повільному вогні 15 хвилин, постійно помішуємо. Зверніть увагу, що чорнослив, перш ніж нарізати, необхідно ретельно вимити і обполоснути окропом, все-таки ми готуємо для дитини, обережність не завадить.

Зазначу, що через наших проблем, я беру молоко не жирне (2,5%), можна навіть розвести його водою. На самому початку періоду прикорму, я пропускала таку кашу через блендер. При бажанні можна додати шматочок вершкового масла. Також можна замість чорносливу використовувати будь-які сухофрукти, цукати, кедрові горішки. Варіантів на цю тему дуже багато, можна порізати або потерти в кашу яблуко або банан, грушу або персик. Особливо корисна каша не на молоці, а як ні дивно на воді.

Як варіант, якщо зовсім немає часу, можна просто заварити окропом 4-5 ложок вівсяних пластівців дрібного помелу, накрити кришкою і залишити на 5-7 хвилин.

Дивіться також:  Лінива вівсянка в банку

Така каша дуже корисна і вагітним жінкам і годуючим матерям, потрапляючи в грудне молоко, а потім, передаючись малюкові, активні елементи стабілізують роботу кишечника немовляти. А також цю кашу корисно їсти тим, хто дотримується піст або дієту, людям з різними порушеннями травлення.

Покроковий рецепт

Молоко доводимо до кипіння.

У кипляче молоко всипаємо вівсянку, помішуючи, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.


Додаємо дрібно нарізаний чорнослив.

Додаємо цукор і сіль за смаком.