Котлети з фаршу в духовці

Просто, швидко і дуже смачно. Налепила і забула!

Інгредієнти

М’ясо або готовий свинячий фарш — 800-1000 гр. (у мене свинячий, але можна будь-який)
Хліб (батон) — 4 шматочка
Цибуля — 1 шт.
Часник — 4-5 зубчики
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати Котлети з фаршу в духовці

Котлети в духовці дуже корисний і практичний рецепт. Без використання яєць, виходять більш ніжними і соковитими, на другий день не твердіють.

Свинину використовую з прожилками жиру, але якщо у вас пісне м’ясо, тоді додайте у фарш трохи сала. Завдяки цьому збережеться соковитість в котлетах і не буде необхідності додатково змащувати маслом деко.

Покроковий рецепт


Підготувати м’ясо, промити, обсушити і нарізати на шматки. Хліб замочити в невеликій кількості теплої води для розм’якшення. Почистити цибулю і часник.

Пропустити м’ясо через м’ясорубку, додавши хліб, цибуля і часник.

Додати сіль, перець і вимісити фарш. Повинен вийти щільним, але не сухим. Якщо у Вас рідкий фарш, то можна додати ложку манки або борошна, але я не додавала.

Сформувати в руках або викласти ложкою на деко котлети. Відправити в духовку пектися при 180 градусах на 30-40 хвилин.




Завдяки жиру або сала у складі фаршу котлети не пригорають і добре відстають від листа.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Котлети «Особливі» з фаршу з сиром у бризол