Котлети з нуту

Котлети з нуту виходять дуже смачні і ароматні. Підходить для вегетаріанців.

Інгредієнти

Горох нут — 1 стакан
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Часник — 3 зубчики
Зелень заморожена — 70 гр.
Борошно — 3 столові ложки
Яйце куряче — 1 шт.
Масло рослинне — 3-5 столових ложок
Чорний кмин — 1 столова ложка
Зіра — 1 столова ложка
Куркума — 1,5 столової ложки
Каррі — 1 столова ложка
Кумін — 1 столова ложка
Гарам масала — 1 столова ложка
Коріандр цілий — 1,5 столової ложки
Кардамон зелений — 3 шт.
Сіль — за смаком

Як приготувати Котлети з нуту

Не дуже складне в приготуванні блюдо. Інгредієнти легко знайти в магазині або на ринку. Не вимагає витрат часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування котлет з нуту.

Нут попередньо замочить на 6-7 годин, потім відварити близько 45 хвилин в злегка підсоленій воді.

Змішати гарам масалу, каррі, куркуму, зіру, чорний кмин і кумін.

Перетерти В блендері коріандр і кардамон.

Додати в блендер відварений нут. Перетерти.


Потім додати цибулю, часник і зелень. Все перетерти.

Додати спеції, сіль і яйце, добре перемішати.


Сформувати котлетки, обваляти їх у борошні з обох сторін і обсмажити на середньому вогні до готовності на сковороді з розігрітим рослинним маслом.





Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Печінкові оладки