Котлети з нуту виходять дуже смачні і ароматні. Підходить для вегетаріанців.
Інгредієнти
Горох нут — 1 стакан | |
Цибуля ріпчаста — 1 шт. | |
Часник — 3 зубчики | |
Зелень заморожена — 70 гр. | |
Борошно — 3 столові ложки | |
Яйце куряче — 1 шт. | |
Масло рослинне — 3-5 столових ложок | |
Чорний кмин — 1 столова ложка | |
Зіра — 1 столова ложка | |
Куркума — 1,5 столової ложки | |
Каррі — 1 столова ложка | |
Кумін — 1 столова ложка | |
Гарам масала — 1 столова ложка | |
Коріандр цілий — 1,5 столової ложки | |
Кардамон зелений — 3 шт. | |
Сіль — за смаком |
Не дуже складне в приготуванні блюдо. Інгредієнти легко знайти в магазині або на ринку. Не вимагає витрат часу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування котлет з нуту.
Нут попередньо замочить на 6-7 годин, потім відварити близько 45 хвилин в злегка підсоленій воді.
Змішати гарам масалу, каррі, куркуму, зіру, чорний кмин і кумін.
Перетерти В блендері коріандр і кардамон.
Додати в блендер відварений нут. Перетерти.
Потім додати цибулю, часник і зелень. Все перетерти.
Додати спеції, сіль і яйце, добре перемішати.
Сформувати котлетки, обваляти їх у борошні з обох сторін і обсмажити на середньому вогні до готовності на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Блюдо готове. Приємного апетиту!