Крем листковий лаймово-кокосовий

Ароматний лаймово-кокосовий десерт.

Інгредієнти

Інгредієнти для кремового шару з лайма
крохмаль просіяний кукурудзяний — дві ст. ложки
дрібний пісок цукровий тростинний або білий — на свій смак
лайм не дуже великий — дві штуки
жовтки сирі курячі — дві штуки
відфільтрована вода — 260 мл
Інгредієнти для кремового шару кокосового:
дрібний цукровий пісок — 110 г
крохмаль кукурудзяний просіяний — дві ст. ложки
курячі сирі жовтки — три штуки
молоко кокосове концентроване — 420 мл

Як приготувати Крем листковий лаймово-кокосовий

Цей чудовий кремовий ароматний десерт, що складається з шарів, може стати ідеально підійде для завершення повсякденного обіду.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно приготувати лаймову кремову масу, а для цього у вогнетривку невелику ємність влити відфільтровану воду в достатній кількості. Поки вода закипає, потрібно натерти дрібно цедру лайма і віджати з м’якоті двох плодів сік, процідити його через сито, потім всі інгредієнти для крему з’єднати, збити і додати в посуд з водою, заварити при безперервному помішуванні.

Перекласти свіжоприготовлену лаймову масу тимчасово в миску, після цього можна приступити до приготування кокосового крему для десерту. Закип’ятити в маленькій вогнетривкому посуді кокосове концентроване молоко, в іншій посудині в цей же час з’єднати залишилися продукти, ретельно збити міксером їх. Потім остудити трохи кокосового молока, з’єднати з кремовою масою, збити. Перелити цю кремову суміш в ємність з гарячою кокосовим молоком і на тихому вогні прогрівати до тих пір, поки крем не стане досить густим.

Тепер потрібно підготувати порційні стакани, в них не дуже товстим шаром викласти спочатку крем лаймовий, потім кокосову кремову масу. Продовжувати процес створення солодких кремових шарів до тих пір, поки не закінчиться лаймовий і кокосовий крем, після цього поставити порційні стакани з приготованим листковим лаймово-кокосовим кремом в холодильник і залишити до повного охолодження.

Дивіться також:  Кошики з білковим кремом