Курча в хересі з часником

Інгредієнти

Курячі стегна — близько 1 кг
Часник — 9 зубчиків
Сіль —
Рослинна олія — 2 ст. л.
Херес — 1/4 склянки

Як приготувати Курча в хересі з часником

Херес – вино міцністю 12-18/ %, вироблене в Іспанії. Херес став відомий ще в 1000 році до н. е.., коли фінікійці завоювали Південно-Східну Андалузії і заснували місто Херес (який згодом дав назву напою). У даному рецепті херес можна замінити сухим білим вермутом.

Покроковий рецепт

3 зубчики часнику почистити, дрібно нарізати. М’ясо курчати вимити, натерти часником і сіллю.

У каструлі з товстим дном або сотейнику розігріти олію, покласти шматки курчати і часник, смажити до золотистого кольору курки.

Влити в каструлю або сотейник херес, дати йому повністю википіти, зняти з вогню.

Подавати страву до столу гарячим. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Оформлення нарізки