Курка теріякі: азіатська екзотика по-русски

Час приготування: 55 хвилин

Урізноманітніть сімейне меню екзотичним вечерею: куряче філе в соусі «теріякі». Бонус: один з варіантів гарніру.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Куряче філе — 500 г
Соус Теріякі» — 200 мл
Мед — 1 столова ложка
Гірчиця — 1 чайна ложка
Приправи
Рослинна олія для смаження — 2 столових ложки
Рис — 200 г
Овочева суміш — 400 г
у цьому рецепті використовувалася готова — мексиканська

Як приготувати Курка теріякі: азіатська екзотика по-русски

Популярна в Азії, курочка під солоно-солодким соусом Теріякі» знайшла собі місце і на російському столі. Ця страва завжди приходить на допомогу, коли потрібно смачненьке зварганити швиденько. Ще і виглядає привабливо! Справжня знахідка для тих, хто хоче все, відразу і прямо зараз.

Покроковий рецепт

1


Спочатку приготуємо маринад. За оригінальною рецептурою куряче філе вимочується в соусі «Теріякі» і на цьому, власне, все. Але в мене душа широка і невгамовна фантазія, тому з часом я стала домішувати в маринад мед і гірчицю. Поєднання цих смаків додає м’ясу додаткову пікантність.

2

Куряче філе нарізати соломкою і замочити в маринаді хвилин на 20.

3

Зараз саме час проявити чудеса тайм-менеджменту і зайнятися підготовкою гарніру. Я використовую рис в поєднанні з овочами (не гріх і готовою сумішшю з магазину скористатися). Поки маринується м’ясо, ми якраз встигнемо розморозити (або порубати) овочі і приготувати рис. Тут велосипед не винаходжу: промити, залити водою у співвідношенні 1:2, довести до кипіння і почекати ще кілька хвилин, помішуючи.

4

Двадцятихвилинка залишилася позаду? Сміливо відправляйте філе на розігріту сковорідку з попередньо розпеченим маслом (я рекомендую оливкова, але це не принципово). Шматочки м’яса краще періодично перемішувати лопаткою, щоб просмаження була рівномірною. Відразу можна додати інші приправи: мелений перець, сушений часник. Також не обходжуся без кунжуту: можна обсмажити його попередньо (без масла) і посипати готову страву, а можна закинути на сковороду разом з куркою. На користь кунжуту говорить багато чого. По-перше, він прикрашає будь-яку їжу, чарівним чином перетворюючи її в картинку з ресторанного меню. По-друге, кунжутне насіння має високу антиоксидантну ефектом, інакше кажучи, очищає організм від шлаків і токсинів. Жителям міських джунглів це варто взяти на замітку! Ну і смак, звичайно ж — солодкуватий і маслянистий, він відмінно доповнює обрану нами смакову палітру. А сіль я не використовую, тому що її було достатньо «Теріякі», але це — справа смаку.

5


Я не дуже люблю смажену їжу, тому довго м’ясо на вогні не тримаю, але в ідеалі — вміст сковорідки варто як слід обсмажити. Коли курка «запечатается» з усіх сторін — з’явиться скориночка — можна влити на сковороду залишки маринаду, зменшити вогонь і накрити кришкою, нехай трохи протушкується. Іноді на цьому етапі я додаю овочеву суміш змішати з рисом, а можна змішати їх і в окремій ємності. Тут головне — не захлинутися слиною, тому що аромати по квартирі розносяться неймовірні!

6

Ще десяток виснажливих хвилин — і страва готова до подачі. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кальмари фаршировані рисом