Курка в аджике запечена з картоплею від ХОЛОСТЯКА

Час приготування: 3 год 25 хв.

Курку в аджике запечену з картоплею може приготувати навіть такий холостяк як я.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
М’ясо курки — 250 гр.
Картопля — 1 кг.
Аджика — 2 ст. ложки
Маянез — 3 ст. ложки
Сир — 100 гр.
Часник — 3-4 зубки
Спеції — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Курка в аджике запечена з картоплею від ХОЛОСТЯКА

Якщо хочеш собі влаштувати свято і не хочеш довго стояти біля плити, то готуй по моїм рецептом

Покроковий рецепт

1

Моєму м’ясо курки. Чистимо часник. Готуємо всі інгредієнти для приготування.

2

Починаємо маринувати м’ясо курки. Для цього беремо м’ясо, обвалюємо його в аджике, додаємо пропущений через прес часник. Посипаємо спеціями за смаком. Все це ретельно перемішуємо. Ставимо маринувати на 2 години.

3

Поки м’ясо маринується, чистимо картоплю.

4

Щоб картопля не почорніла кладемо її в каструлю з холодною водою.

5

По закінченню 2-х годин, коли м’ясо вже замаринувалося, нарізаємо картоплю на часточки і поміщаємо її у вогнетривкий посуд. Кладемо туди ж м’ясо курки.

6

Додаємо солі за смаком, помідор, цибуля ріпчаста і трохи вершкового масла (для соковитості). На дно додаємо близько 100 гр. води. Зверху все це змащуємо майонезом. Після чого посипаємо тертим сиром. Ставимо запікатися в духовку на 1 год, при температурі 220*С.

7

Після закінчення згаданого вище терміну дістаємо з духовки, накладаємо на тарілку і насолоджуємося їжею.

8

Всім приємного апетиту.

Дивіться також:  Курячі котлети під грибний сирної шубою