Курка по-китайськи — кисло-солодка закуска з ананасами і ніжним м’ясом.
Інгредієнти
Томати або солодкий перець — 2 шт. | |
Цибуля — 1/2 шт. | |
Курячі стегна або грудка — 2 шт. | |
Рисовий або яблучний оцет — 1 ст. л. | |
Томатний гострий соус — 1 ст. л. | |
Ананасовий сироп — 1/2 склянки | |
Суміш перців — щіпка | |
Ананаси консервовані — 50 г | |
Соєвий соус — опціонально | |
Сіль — за смаком | |
Рослинне масло — опціонально | |
Борошно — 1/2 ст. л. | |
Крохмаль — 1 ст. л. |
Курка в кисло-солодкому соусі з томатами – пікантний і дуже смачний варіант приготування відомого азіатського страви. Традиційно, в закуску додають болгарський перець, але ті, хто його не люблять – сміливо можуть замінити овоч на томати. Готуватися курка швидко і неймовірно просто.
Покроковий рецепт
Подрібнити курку на тонкі смужки. Опціонально залити шматочки курочки соєвим соусом, щоб той покривав м’ясо. Відправити на холодильник на півгодини.
Додати до курки крохмаль і борошно, не зливаючи соєвого соусу. Перемішати і залишити набухати на 5 хвилин. Після — обсмажити шматочки курки в клярі на розпеченій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.
Тим часом, обсмажити порізану цибулю.
Додати помідори і готувати ще хвилину.
Влити до компонентів ананасовий сироп, додати оцет і ананаси. Перемішати, тушкувати протягом хвилини, потім всипати шматочки курки. Готувати страву до загустіння.
Подавати курку в кисло-солодкому соусі гарячої, доповнивши рисом або картоплею.
Така закуска відмінно поєднується з овочевими закусками і гарнірами. Приємного апетиту!