Гостра курка з овочами обсмажена за методом стир фрай з гарніром з гречки.
Інгредієнти
Відварна гречана каша — 400 г | |
Куряча грудка — 250 г | |
Баклажан — 100 г | |
Морква — 100 г | |
Перець болгарський — 100 р. | |
Гострий перець — 1/2 шт | |
Цибуля ріпчаста — 1 шт. | |
Часник — 2 зубчики | |
Корінь імбиру — 3 див. | |
Перець гострий — 1/2 шт | |
Соєвий соус — 30 мл | |
Соус хойсин — 1 ст. л. | |
Вода — 100 мл | |
Масло рослинне — 2 ст. л. | |
Кунжут — 1 ч. л. | |
Сичуанськой перець — 5 шт. |
Куряча грудка, обсмажені на сковороді з баклажаном і морквою, в паназиатском стилі чудово поєднується з російської гречаною кашею. При варінні кашу краще трохи не досолити. Курка і овочі будуть дуже гострими, і пріснувата каша добре з ними поєднується.
Покроковий рецепт
Курячу грудку нарізати поперек волокон шматками товщиною 1 див Обмазати соєвим соусом і залишити промаринуватися 5 хв.
Овочі підготувати до обжарке. Готуватися вони будуть на максимальному вогні, при постійному перемішуванні, тому ріжуться як можна тонше. Моркву, перець і баклажан нарізати вздовж, тонкою локшиною. Лук ріжеться півкільцями.
Імбир, чилі і часник дрібно нарізати.
Маринована грудка обсмажується на олії до готовності з 2 сторін по 2-3 хвилини з кожного боку і відкладається в сторону.
На сковороду при необхідності додається масло. Обсмажується часник і імбир, гострий перець 1-1,5 хв.
Висипається сичуанськой перець і прогрівається 30 сек.
Викладається цибулю і моркву, смажиться 1,5 хв.
Через 2 хв кладеться баклажан. Ще через 2 хв. болгарський перець. Дати йому просмажиться 1 хв.
Влити спочатку соєвий соус, проварити 1 хв.
Покласти соус хойсин.
У сковороду повертається м’ясо і вливається 100 мл води.
Обсмаживши 3 хв. Страву викласти на тарілку до гречки, і посипається кунжутом.