Курка з грибами — швидкий домашній рецепт

Час приготування: 55 хвилин

Цей рецепт підійде для вечері або обіду на швидку руку. Курка виходить дуже соковитою і ароматною.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
курка — 3 шматки
печериці — 300 гр
майонез — 70 гр
борошно — 50 гр
сіль — щіпка
спеції — за смаком

Як приготувати Курка з грибами — швидкий домашній рецепт

Відмінно поєднується з будь-яким гарніром, будь то макарони, гречка або картоплю. Найголовніша перевага — смачна хрустка скоринка.

Покроковий рецепт

1

Курку розморозити і промити. Печериці порізати уздовж шириною приблизно 1 див. В окремій мисці змішати майонез, борошно і спеції. Повинна вийти маса консистенції як густа сметана, якщо виходить рідко — додати ще борошна.

2

У сковороду налити трохи оливкового масла. Курку жирно змастити майонезній сумішшю. Краще використовувати силіконову лопатку. Обсмажувати курку з кожної сторони приблизно 10-12 хвилин до появи золотистої скоринки. Потім, готову курку викласти в окрему тарілку.

3

У сковороду викласти печериці, додати сіль, спеції, зелень. Обсмажувати гриби близько 15 хвилин. Потім накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні ще 5 хвилин.

4

Потім викласти до грибів курку і тушкувати 10 хвилин під закритою кришкою. Періодично перевертаючи курку і помішуючи гриби. Готову страву подавати з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре.

Дивіться також:  Гороховий суп з печерицями