Куряче філе по-французьки з картоплею

Щоб курка була соковита, то її краще замаринувати на ніч. Цибулю порізати дуже дрібно. Чим більше сиру, тим смачніше. Мені подобається і моїй родині пармезан, але головне правильно вибрати виробника.

Інгредієнти

Куряче філе — 2 шт
Помідори — 2 шт (середні) або 1 великий
Майонез — 5 ст л
Картопля — 6 маленьких
Сіль — за смаком
Приправи — за смаком
Сир голландський — 100 гр
Цибуля — 100 гр

Як приготувати Куряче філе по-французьки з картоплею

Необхідно заздалегідь розігріти духовку до 180 гр. Приготувати 6 форм для запікання середнього розміру. Я використовувала помідори з морозилки (не свіжі). Тому їх треба було розморозити обов’язково, щоб не було зайвої вологи. Філе порізати і замаринувати в майонезі, солі і приправах на 20 хвилин. Я використовувала базилік, часник, чорний мелений перець. Ви можете використовувати будь-які приправи, які Вам подобаються. Головне не переборщити, щоб не загубився смак самої курки.

Покроковий рецепт

1. Почистити картоплю і порізати на середні кола. Посолити і викласти на дно форми. 1 картопля / 1 форма

2. Укласти поверх картоплі мариновану курячу грудку. Можна її добре відбити моточком, тоді вона буде ніжніше.

3. На курячу грудку викласти дрібно порізану цибулю. Якщо у Вашій родині цибулю люблять дуже сильно, то можна збільшити його кількість до 200 гр.

4. Викласти на цибулю, помідори, порізані круглими скибочками.

5. Засипати все сиром.

6. Випікати в духовці 40-45 хвилин при 180 гр

Дивіться також:  Швидке картопляне рагу з мясом курки на сковороді