Куряче філе, запечене під грибним соусом і помідорами

Як приготувати куряче філе, щоб воно вийшло соковитим і ніжним? Потрібно просто запекти його під грибним вершковим соусом і помідорами

Інгредієнти

Куряче філе — 500 г
Помідори — 2 шт.
Кріп свіжий — 5-6 гілочок
Сіль — 1,5 ч. л.
Мелений коріандр — 1 / 2 ч. л.
Рослинна олія — 2 ст. л.
Грибний соус — 100 л можна приготувати самостійно або купити готовий

Як приготувати Куряче філе, запечене під грибним соусом і помідорами

Ідеально підійде для святкового столу таке оригінальне блюдо – куряче філе, запечене під соусом з грибів і шаром з помідорів. Помідори в даному випадку надають знежиреному м’яса велику послугу – воно стає більш соковитим. А як відомо багатьом кулінарам – дуже часто відбувається так, що філе виходить пересушеним, просто сухим і, як наслідок, не таким смачним. Тому придумуються варіації рецептів – запікання під овочевими «шубками», під соусами, з кисломолочними продуктами. Горіховий соус в даному рецепті приготований з печериць буквально в три етапи – обсмажування грибів і цибулі, гасіння в вершках з додаванням пшеничного борошна для загущення, пробивання блендером для додання соусу більш однорідної консистенції. Хоча, останній етап цілком можна і пропустити, якщо хочете, щоб залишалися шматочки грибів.

Покроковий рецепт

Куряче філе потрібно прополоскати проточною водою і обсушити тканинним або паперовим рушником. Потім за допомогою добре заточеного ножа з тонким лезом наріжте філе на слайсы. Не забудьте видалити сухожилля і не пропустіть шматочки можливо залишилися хрящів.

Щоб не розліталися соки м’яса по всій кухні, накрийте слайсы плівкою і дбайливо відбийте кулінарним молотком. Можна з двох сторін, головне – не пошкодити ніжне м’ясо.

Дивіться також:  Котлети з курячого фаршу з молодим кабачком

Форму для запікання можна взяти будь-яку. Застеліть її фольгою і змажте рослинним або вершковим маслом. Іншими словами – будь-яким жиром, щоб філе не прилипло до фользі. Викладіть відбиті шматочки впритул один до одного. Підсоліть і присипте меленим коріандром. Можна використовувати й інші спеції, наприклад, спеціальні набори для курки або шашлику. Також можна використовувати суміш мелених перців. Якщо ви хочете додати нотку пікантності – використовуйте червоний мелений перець.

Приготуйте грибний соус або візьміть вже готовий. Зробити соус просто – дрібно нарізавши печериці та цибулю, обсмажте на сковороді 5-7 хвилин. Потім влийте в сковороду вершки, протушкувати ще 3 хвилини, після чого насипте борошно і, помішуючи, тушкуйте на слабкому вогні до загущення соусу. Грудочки борошна потрібно розмішати. Потім за бажанням доведіть соус до більш однорідного стану і змажте куряче філе. Свіжий кріп помийте і відокремте голочки від стебел. Дрібно нарубаєте їх і присипте зверху куряче філе з соусом.

запікати близько 30 хв.

Свіжі соковиті помідори помийте і наріжте кружечками, викладіть їх по всій поверхні страви. Поставте форму в духовку і встановіть температуру 180 градусів. За бажанням можна накрити форму кришкою або фольгою, а через 20 хвилин прибрати і запікати ще 10-12 хвилин. За бажанням можна присипати за 5 хвилин до закінчення запікання тертим сиром, щоб зверху вийшла імпровізована сирна «шапочка».

Гарячу дістаньте форму з духовки і дайте трохи охолонути запечене курячого філе. Помідори зверху підсохнуть, а соусу практично не буде видно – це означає, що вершки, соки грибів, цибулі та помідорів вбралися в філе, надавши йому м’якість, соковитість, неймовірний смак і запаморочливий аромат. Подавайте куряче філе до будь-якого з гарніром або як самостійну, окрему страву – адже курка і так вже з овочами, а це ідеальне поєднання. Аналогічним способом можна приготувати будь-яку іншу частину курки, наприклад, стегно або гомілку. Тільки попередньо потрібно буде видалити кісточку.

Дивіться також:  Курка в аджике запечена з картоплею від ХОЛОСТЯКА