Курячі кишеньки або куряче філе фаршироване

З філе курки готують багато різних страв до свята чи просто на вечерю. Сьогодні приготуємо «Курячі кишеньки» з цибулею і помідорами.

Інгредієнти

Філе куряче — 4 шт.
Цибуля — 1 шт. велика або 2 середні
Помідор — 2 шт.
Сметана — 350 гр.
Оливкое масло — 1-2 ст. лож
Рослинне масло — 1-2 ст. лож.
Сіль, цукор, перець, улюблені приправи, суміш сухої паприки. — по смаку

Як приготувати «Курячі кишеньки» або куряче філе фаршироване

Для «Курячих кишеньку» або фаршированого курячого філе, можна використовувати різні начинки: гриби, шпинат, помідори, яйце, болгарський перець, ананаси, курагу, чорнослив, оливки і так далі…
Я сьогодні взяла для начинки – лук і помідори.

Покроковий рецепт

Куряче філе зачищаємо від плівки, миємо, висушуємо паперовим рушником.

З боку робимо невеликий розріз, 5 см. і акуратно ножем у філе робимо кишеньку (намагаємося не прорізати верхню і нижню частину філе!). Окремо в піалі змішуємо сіль, перець, улюблені спеції. Філе натираємо цією сумішшю всередині і зовні. Потім змащуємо оливковою олією зверху філе і в «кишеньках».
Залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.

Велику цибулину чистимо і розрізаємо навпіл. Одну половину режим півкільцями, другу кубиками.
Півкільця солимо, додаємо цукру і добре мнемо рукою, так, щоб цибуля пустив сік.

Півкільцями режим помідори.

Кожну філе заповнюємо цибулею і по два-три шматочки помідора. Розріз м’яса складаємо зубочисткою.

У сковороду наливаємо олію і на сильному вогні підрум’янюємо з двох сторін філе. Підсмажене філе перекладаємо у форму для запікання.

Готуємо соус:
Наливаємо рослинне масло на сковороду, підсмажуємо цибулю до зарум’янювання, але не пересушиваем. Додаємо до цибулі борошно, сіль, спеції, паприку, додаємо сметану і воду.

Дивіться також:  Соковиті курячі котлети з кабачком, цибулею

Робимо соус за смаком і заповнюємо їм форму з філе.
Ставимо в духовку і готуємо пів години. Я готувала в мікрохвильовій печі і у мене зайняло 15 хвилин часу.

«Курячі кишеньки» готові, вони вийшли гарні, соковиті і дуже смачні.

Рекомендую приготувати це блюдо з вашою улюбленою начинкою. Впевнена вашій родині сподобатися.
Приємного апетиту!