Курячий люля-кебаб в духовці

Люля кебаб з курки з додаванням східних спецій.

Інгредієнти

Курячий фарш — 500 гр
Яйце — 1 шт
Болгарський перець — 1 шт
Цибуля — 1 шт
Кріп — 1 пучок
Сіль, перець, східні спеції — За смаком

Як приготувати Курячий люля-кебаб в духовці

Люля кебаб з курячого фаршу, приготований в духовці стане смачним м’ясним блюдом до будь-якого гарніру.

Покроковий рецепт

Беремо курячий фарш, болгарський перець, цибулину, яйце, сіль, перець, паприку. Так само, для додання страві автентичного смаку обов’язково додаємо кріп і класичні східні прянощі. Я вибрала «Кавказьку» суміш спецій з базиліка, коріандру, гострого червоного перцю, часнику і м’яти. Так само нам знадобляться дерев’яні міні — шампури і пергаментний папір.

Кріп, цибулю і болгарський перець дрібно ріжемо, чим дрібніше — тим краще. Додаємо до фаршу, туди ж додаємо яйце, солимо, перчимо і заправляємо спеціями.

Ретельно перемішуємо. Якщо маса вийшла занадто рідкою», з неї буде складно сформувати люля — кебаб. В такому випадку можна додати ложку — дві борошна.


Застеляємо деко пергаментом, його зверху обов’язково промазуємо маслом, щоб фарш не пристав до паперу при запіканні. Формуємо з фаршу невеликі ковбаски, нанизуємо на шампур і викладаємо на деко. Стирчить частина дерев’яного шампура необхідно змочити водою, що б він не згорів і не почорнів. Розігріваємо духовку до 180°C і відправляємо люля кебаб запікатися близько 15 — 20 хвилин.

Готово! Акуратно від’єднуємо шампура від пергаменту і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Горох нут з куркою